Pierwszo Kwietniowy turniej „Dla ciała i ducha”
Pierwszo Kwietniowy turniej „Dla ciała i ducha”
Pod takim hasłem w mijający weekend odbył się w tym roku nie pamiętam już który cyklicznie odbywający się „Pierwszo kwietniowy turniej mistrzów rzemiosł metalowych”. Tegoroczna edycja konkursu zgromadziła czołówkę najlepszych z najlepszych: kowali, kotlarzy, ślusarzy, blacharzy, płatnerzy, jubilerów, metaloplastyków, mieczników a nawet zegarmistrzów i mechaników precyzyjnych. Dzieła były wykonane na miarę naprawdę najlepszych mistrzów w swoich rzemiosłach. Panowie dołożyli najwyższych starań aby jak widać Panie miały wielką radość z przymierzania owych precjozów i noszenia ich na co dzień. Pozostały mój komentarz uważam za zbędny i zapraszam do foto relacji z owego konkursu . Ponieważ konkurs nie został rozstrzygnięty do końca i pozostała część internetowa można przez to forum oddawać głosy , komentować i oceniać poniższe prace 

Re: Pierwszo Kwietniowy turniej „Dla ciała i ducha”
Takie prace to można oglądać
A się w czasie zgrało bo gadałem ostatnio z kobitką jedną właśnie o podobnym temacie 

"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Re: Pierwszo Kwietniowy turniej „Dla ciała i ducha”
Sam widzisz
Trzeba pomyśleć o przyszłorocznym podobnym konkursie 

Wróć do „Imprezy Kowalskie 2014”