Już gadam

Dopiero udało mi się ściągnąć jakieś pierwsze zdjęcia bo wczoraj w ferworze walki to nic nie zrobiłem i ściągam od Wszystkich którzy wczoraj coś cykali

Mam obiecane więcej ale dopiero jutro i pojutrze

Pogoda dopisała , kuźnia „zarejestrowana” u Pana Boga i jak to ksiądz proboszcz podsumował teraz już jest ubezpieczona we właściwej instancji

Gości było nawet sporo. Jak widać społeczeństwo jest bardzo zainteresowane kowalstwem Dla starszych to podróż do dzieciństwa dla młodych to wspaniała nowa nieznana przygoda. Wśród gości byli i historycy i etnografowie Wszyscy jednoznacznie stwierdzili że to bardzo dobry pomysł który należy wspierać

a że byli również przedstawiciele władz to zarzekli się że będą pomagać w rozwijaniu pomysłu dalej

Super robotę zrobili Nasi koledzy z forum których widać na zdjęciach Grzegorz z Jackiem już przypadli Wszystkim do serca a nawet stali się ulubieńcami lokalnej prasy

Krótko mieliśmy czasu na samą robotę ale kiedy kowadło zadźwięczało od młota to widziałem autentyczne łzy w oczach ludzi. Zgodnie stwierdziliśmy z Chłopakami że kuźnia wymaga jeszcze pracy nad jej rozwojem i trzeba trochę przerobić nadmuch bo do węgla drzewnego jest ok. ale do koksu wymaga lekkiej przeróbki

Ogólnie było naprawdę jak dla mnie super sympatycznie . Ale to dla mnie

obiektywniej może wyrażą się Grzegorz z Jackiem