Dawno się nie odzywałem pracując w skupieniu nad małym dziełem którego powstawanie dokumentowałem na Fb
https://www.facebook.com/marek.swiatkow ... 821&type=3 A dziś widząc szczęśliwy finisz pochwalę się Wam, Szacownemu Forum. W okolicach Pułtuska w Pniewie na terenach Puszczy Białej w połowie drogi między Pułtuskiem a Wyszkowem powstaje rekonstrukcja drewnianej kuźni kurpiowskiej. Kompletna i działająca. Mam nadzieję że to będzie nowe fajne miejsce na mapie do jak to nazywamy spotkań kameralnych nawet w większym gronie

W związku z tym faktem chciałbym Wszystkich Sympatyków bardzo serdecznie zaprosić na małe spotkanie w tym mam nadzieję dla Wszystkich uroczym miejscu
Aby było po Bożemu i zgodnie z dawną tradycją Naszych Przodków , Ksiądz Proboszcz parafii w Pniewie poświęci to miejsce za miesiąc to jest 13 października 2013 AD po Sumie która odbędzie się o godzinie 11:00 w tamtejszym kościele. Wtedy też zechcemy oficjalnie rozpalić pierwszy ogień w palenisku i od tej pory niech się darzy temu miejscu. Od tego momentu zapraszam Wszystkich chętnych do spróbowania własnych sił przy kowadle i wspólnej zabawy.
Serdecznie Wszystkich z bliska i daleka zapraszam a na zachętę załączam kilka fotek jak powstawała ta budowla